Aprikospannkakor

En mättande dessert som passar fint efter fisken.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mineralvatten

Fyllning:

1 st aprikoser burk ca 400 g

Garnering:

100 g nötter hackade
florsocker
blockchoklad smält

Det här behövs för ca 12 pannkakor:

Gör så här

1
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, socker, salt och vaniljsocker till en klimpfri smet.

2
Tillsätt mineralvattnet och rör om.

3
Hetta upp en pannkakslagg och låt lite matfett smälta. Häll i ett tunt lager av smeten och stek pannkakan gyllene på båda sidorna. Håll dem varma.

4
Passera eller mixa aprikoserna. Fördela dem på pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna på uppläggningsfat. Strö över nöthacket och sikta över florsocker. Ringla eventuellt över smält blockchoklad. Bjud genast.

Scroll to Top