Du behöver
- 3 st ägg
- 2.5 dl mjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 1 krm salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mineralvatten
Fyllning:
1 st aprikoser burk ca 400 g
Garnering:
100 g nötter hackade
florsocker
blockchoklad smält
Det här behövs för ca 12 pannkakor:
Gör så här
1
Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, socker, salt och vaniljsocker till en klimpfri smet.
2
Tillsätt mineralvattnet och rör om.
3
Hetta upp en pannkakslagg och låt lite matfett smälta. Häll i ett tunt lager av smeten och stek pannkakan gyllene på båda sidorna. Håll dem varma.
4
Passera eller mixa aprikoserna. Fördela dem på pannkakorna och rulla ihop. Lägg pannkakorna på uppläggningsfat. Strö över nöthacket och sikta över florsocker. Ringla eventuellt över smält blockchoklad. Bjud genast.