Bakad och fylld potatis

Du behöver Ansjovisröra: 1 st ansjovisfiléer burk 3 st hårdkokta ägg 1 st rödlök 3 msk chilisås 4 msk majonnäs Räkröra: 100 g skalade räkor...

Du behöver

Ansjovisröra:

1 st ansjovisfiléer burk
3 st hårdkokta ägg
1 st rödlök
3 msk chilisås
4 msk majonnäs

Räkröra:

100 g skalade räkor
2 st kaviar
2 st hårdkokta ägg
4 msk majonnäs
4 msk gräddfil
4 msk hackad dill

Det här behövs till 4 potatisar:

Gör så här

1
Potatisen: Beräkna 2 potatisar per person om du ska servera dem som ensamrätt. Tvätta potatisarna noga och torka dem. Pricka potatisarna med en gaffel. Lägg dem direkt på galler eller i långpanna eller på en bädd av grovt salt. Men vira aldrig in dem i aluminiumfolie, då blir potatisen mer kokt än bakad. Däremot är det gott att pensla potatisen med smält smör eller matolja. Baka potatisen i 225° varm ugn i ca 50-60 minuter. Skär ett kryss i den färdiga potatisen och kläm ut lite av innehållet.

2
Ansjovisröra: Finhacka ansjovisfiléer, ägg och lök. Blanda samman det med chilisås, majonnäs och creme fraiche.

3
Räkröra: Skär räkorna i mindre bitar. Hacka äggen. Rör samman det med kaviar, majonnäs, gräddfil och hackad dill.


Kommentar:
Förslag till andra fyllningar: Löjrom eller röd kaviar, gräddfil och hackad lök. Strimlad rökt skinka, gräddfil och gräslök. Keso och kryddgrönt. Matjessill, gräddfil och gräslök. Kryddsmör. Kallas kaviar, gräddfil och hackad lök. Bjud de olika fyllningarna i skålar och låt var och en lägga vad den vill ha i sin potatis.

Scroll to Top