Du behöver
- 200 g romansallad eller salladskål
- 50 g parmesanost nyriven eller hyvlad
- 2.5 skiva formbröd vitt
Ceasar dressing:
0.5 dl gräddfil
0.5 dl crème fraîche
1 tsk fransk senap
1 st vitlöksklyfta liten
kapris ca 1 tsk
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Skär brödskivorna i tärningar och stek dem frasiga i lite olivolja. Pressa eventuellt över lite vitlök.
2
Skölj och ansa salladen. Skaka bort vattnet och skär salladen i mindre bitar.
3
Blanda gräddfil, creme fraiche, senap, pressad vitlök, kapris och kör i mixer eller mosa kaprisen och rör samman alla ingredienserna till en slät dressing.
4
Blanda salladen med krutongerna (brödtärningarna). Lägg upp salladen på tallrikar, ringla över dressingen och strö över hyvlad parmesanost.