Bästa fisksoppan

Fisk och räkor i sällskap med bl a fänkål, vitlök, vitt vin, timjan och dill. Kan det bli annat än gott.

Du behöver

  • 7 st schalottenlökar
  • 1 st fänkålsstånd
  • 2 st morötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 1 st burk krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 3 msk fiskfond Touch of Taste
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 dl dill klippt
  • 400 g torskfilé
  • 250 g räkor med skal

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala lökarna och skär dem i mindre bitar. Ansa och dela fänkålen mitt itu. Skär den i tunna skivor. Skala och skär morötterna i fina stavar.

2
Fräs lök, fänkål och morötter i lite matfett tillsammans med pressad vitlök, tills löken är mjuk och glansig.

3
Tillsätt vin, tomater, vatten och fiskfond. Låt allt sjuda på svag värme under lock ca 15 minuter.

4
Tillsätt grädde, dill och timjan.

5
Skär fisken i mindre bitar. Skala räkorna.

6
Lägg ner fisken i soppan och låt den sjuda ca 3–5 minuter. Tillsätt räkorna. Nu får inte soppan koka mera, bara bli genomvarm! Smaka av med salt och peppar. Bjud gott bröd till soppan.


Kommentar:
Vill du ha en ”matigare” soppa så går det bra att röra ner ca 2 dl nykokt ris tillsammans med räkorna.

Scroll to Top