Du behöver
- 450 g oxfilé eller utskuren biff
- 9 st potatis
- 3 st gula lökar
- salt och peppar
- persilja
- 4 st äggulor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Putsa köttet och skär bort eventuella hinnor. Strimla först köttet, skär det sedan i jämnstora tärningar.
2
Skala och hacka löken. Skala och skär potatisarna i små tärningar.
3
Hetta upp en stekpanna. Stek potatisen mjuk på medelvärme. Salta och peppra.
4
Stek samtidigt löken guldgul i lite matfett i en annan stekpanna. Tag upp löken och håll den varm. Bryn lite matfett i stekpannan. Lägg i köttärningarna och stek dem hastigt på stark värme. Salta och peppra.
5
Blanda samman lök och kött. Lägg upp kött och lökblandningen på ena sidan av ett serveringsfat. Lägg potatisen på andra sidan. Strö över klippt persilja. Placera äggulorna i sin skalhalva emellan kött och potatis.
6
Bjud lyxpytten med en krispig sallad och ett glas gott öl till.