Blomkålsbiffar (av Veronica i Ängelholm)

Du behöver 1 st blomkålshuvud normalstort 1.5 st ägg beroende på storlek skorpmjöl mjölk lökpulver vitpeppar Det här behövs för ca 4 port: Gör så...

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud normalstort
  • 1.5 st ägg beroende på storlek
  • skorpmjöl
  • mjölk
  • lökpulver
  • vitpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka dessa mjuka i lättsaltat vatten. Finfördela dem i matberedare eller med mixer.

2
Blanda ägg och skorpmjöl i en skål. Det ska bli en fast “deg”. Slå på en skvätt mjölk, så att det blir lite lösare. Tillsätt blomkål och kryddor. Rör om och blanda.

3
Forma små biffar och stek dem gyllene i margarin på medelvärme. Servera med ris eller potatis och en sallad.

Scroll to Top