Du behöver
- 1 kg räkor som skalas
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl majonnäs gärna lätt
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk salt
- 1 st kajennpeppar knivsudd
- 1 krm vitpeppar
- 1/2-1 dl dill klippt
- 5 st vatten blad gelatin blötlagda i kallt
Garnering:
sallad
citron
gräslök
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Hacka räkorna men spara ca 25 st till garnering.
2
Vispa grädden och blanda den med majonnäs, tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt räkhacket och dillen.
3
Krama ur gelatinet och smält bladen på svag värme under omrörning. Rör ner lösningen i blandningen. Häll upp den i en avlång vattensköljd form, som rymmer ca 1 1/2 l. Ställ den kallt att stelna i minst 6 timmar.
4
Stjälp upp moussen och garnera. Sprödvärmd baugette är gott till.
Doppa formen med mousse snabbt i hett vatten, så går den lättare att stjälpa upp.