Calles räkmousse

En ljuvligt god mousse att bjuda som förrätt eller varför inte som överraskning efter bion eller teatern. Moussen går utmärkt att göra dagen innan den ska ätas.

Du behöver

  • 1 kg räkor som skalas
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs gärna lätt
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st kajennpeppar knivsudd
  • 1 krm vitpeppar
  • 1/2-1 dl dill klippt
  • 5 st vatten blad gelatin blötlagda i kallt

Garnering:

sallad
citron
gräslök

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Hacka räkorna men spara ca 25 st till garnering.

2
Vispa grädden och blanda den med majonnäs, tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt räkhacket och dillen.

3
Krama ur gelatinet och smält bladen på svag värme under omrörning. Rör ner lösningen i blandningen. Häll upp den i en avlång vattensköljd form, som rymmer ca 1 1/2 l. Ställ den kallt att stelna i minst 6 timmar.

4
Stjälp upp moussen och garnera. Sprödvärmd baugette är gott till.


Kommentar:
Doppa formen med mousse snabbt i hett vatten, så går den lättare att stjälpa upp.

Scroll to Top