Chokladhjärtan

Vem kan tacka nej till en mandelkaka med choklad. Den smakar ljuvligt till en kopp kaffe efter maten. Längst fram på bilden står Charlottes hallon- och daimform och bakgrunden Chokladhjärtan på fatet.

Du behöver

  • 400 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 st ägg
  • 1 msk kakao

Garnering:

blockchoklad ca 150 g mörk

Ugn: 200°

Gör så här

1
Riv mandelmassan. Arbeta samman mandelmassan med matfett, ägg och kakao till en smidig smet.

2
Bred ut smeten i bakpapperklädd form, ca 20×30 cm stor. Jämna till ytan.

3
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt kakan kallna.

4
Ta ut ca 25 kakor med en liten hjärtform.

5
Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen. Doppa ena sidan och kanterna på kakorna. Garnera med apelsinskivorna. Lägg kakorna kallt att stelna.

Scroll to Top