Du behöver
- 300 g pastaskruvar
- 100 g gorgonzola
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk maizena redning
- 1 pkt bacon
- 150 g shiitakesvamp
- 1 st gul lök
- 2 msk vitvinsvinäger
- 0.5 dl vatten
- salt
- svartpeppar
- kycklingfond Bong
- smör
Det här behövs:
Gör så här
1
Strimla bacon fint och stek knaprigt i smör.
2
Skär svampen i små delar och bryn. Krydda med salt och peppar.
3
Låt löken svettas i pannan tillsätt vattnet samt vinäger och stek tills löken är torr.
4
Värm vispgrädden och smula ner gorgonzolan. Låt den smälta i grädden. Red av med maizena utrörd i lite grädde.
5
Smaka av med kycklingfond och svartpeppar.
6
Koka pastan enligt anvisningarna.
7
Blanda svamp, lök och bacon till en röra.