Du behöver

  • 300 g pastaskruvar
  • 100 g gorgonzola
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena redning
  • 1 pkt bacon
  • 150 g shiitakesvamp
  • 1 st gul lök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • kycklingfond Bong
  • smör

Det här behövs:

Gör så här

1
Strimla bacon fint och stek knaprigt i smör.

2
Skär svampen i små delar och bryn. Krydda med salt och peppar.

3
Låt löken svettas i pannan tillsätt vattnet samt vinäger och stek tills löken är torr.

4
Värm vispgrädden och smula ner gorgonzolan. Låt den smälta i grädden. Red av med maizena utrörd i lite grädde.

5
Smaka av med kycklingfond och svartpeppar.

6
Koka pastan enligt anvisningarna.

7
Blanda svamp, lök och bacon till en röra.