Cidersoppa med kanelparfait

Äpple och kanel smakar och doftar underbart tillsammans. Gör cidersoppan och kanelparfaiten i god tid. Sen är det bara att värma soppan lite strax innan den ska servera.

Du behöver

  • 3 st äpplen
  • 0.5 st vaniljstång
  • 1 st äppelcider ca 63 cl
  • citron saften av 1
  • 0.5 dl socker
  • 1 msk potatismjöl + 1
  • karamellfärg ev
  • citronmeliss till garnering

Kanelparfait:

2 st äggulor
0.5 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1.5 tsk kanel malen

Det här behövs för ca 4-5 port:

Gör så här

1
Börja med parfaiten. Vispa äggulor och florsocker ljust och pösigt. Vispa grädden. Blanda samman äggsmeten med grädde och kanel. Häll smeten i en form som rymmer ca 1 liter. Täck över och ställ formen i frysen minst 4 timmar.

2
Häll äppelcider, pressad citronsaft och socker i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dem och vaniljstången i kastrullen.

3
Kärna ur och finhacka äpplena. Skala dem eventuellt. Lägg äpplena i kastrullen och låt allt koka på svag värme ca 5-6 minuter.

4
Tag upp vaniljstången. Rör ut potatismjölet med vatten och rör ner det i soppan. Låt nu bara soppan koka upp. Tillsätt eventuellt några droppar karamellfärg.

5
Tag fram parfaiten ca 15 minuter innan soppan ska serveras. Skeda upp den direkt i den ljumma eller kalla sopptallriken. Garnera med lite citronmeliss.

Scroll to Top