Cilentans pumpasås (av Helena i Ekerö)

Du behöver 3 dl pumpa tärnad 2 tsk olivolja 0.5 st grönsaksbuljongtärning 1.5 st vitlöksklyftor 1 dl vatten pepparpung 0.5 dl korinter 2.5 msk pinjenötter...

Du behöver

  • 3 dl pumpa tärnad
  • 2 tsk olivolja
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • pepparpung
  • 0.5 dl korinter
  • 2.5 msk pinjenötter rostade

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Hacka den skalade vitlöken och fräs den lätt i oljan. Tillsätt ev. pepparpung.

2
Häll på vattnet och smula i buljongen. Lägg i pumpan. Låt puttra tills pumpan är “halvsmält”. Lägg i korinterna. Såsen är färdig efter ca 15 min när pumpan har smält ihop. Tillsätt pinjefröna på slutet.

3
Servera med pasta och garnera med lite bladpersilja.

Scroll to Top