Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 100 g korv t ex chorizo
  • 2 st rödlökar
  • 1 st pepparfrukt röd spansk
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1 st kidneybönor ca 400 g
  • 1 st tomater ca 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs färsen i matfett under omrörning tills den är smulig och brynt.

2
Dela korven i bitar. Skär den skalade löken i klyftor och finhacka den urkärnade pepparfrukten.

3
Blanda ner korv, lök och pepparfrukt i färsen och låt det bryna med en stund. Tillsätt spiskummin.

4
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem och tomaterna i grytan. Sjud några minuter och smaka av med salt och peppar. Bröd är gott till.


Kommentar:
Det är gott med lite yoghurt eller creme fraiche till cowboygrytan.