Drottningsufflé

Längtar du efter att få avrunda middagen med en läcker sufflé men är rädd för att misslyckas? Då ska du satsa på den här drottningsufflén. En säker succé!

Du behöver

  • 1 pkt hallon
  • 1 pkt blåbär
  • 3 msk punsch
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde

Marängsmet:

3 st äggvitor
1.5 dl socker
1 st mandelspån påse

Ugn: 275°

Det här behövs för ca 8 port:

Gör så här

1
Tina bären. Lägg dem sedan i en mixer eller matberedare och kör till ett mos tillsammans med punschen.

2
Vispa äggulor och socker riktigt ljust och pösigt. Vispa grädden till skum.

3
Rör ner bärmoset i äggsmeten. Rör om. Tillsätt grädden och rör till en jämn och slät smet.

4
Häll bärmoset i en suffléform. Ställ den i frysen minst 4 timmar.

5
Ta fram sufflén ca 25 minuter innan den ska serveras.

6
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare en stund.

7
Bred marängsmeten över sufflén och forma den som en hög hatt. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen några minuter tills ytan har fått lite färg.

Scroll to Top