Du behöver
- 1 pkt hallon
- 1 pkt blåbär
- 3 msk punsch
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 4 dl vispgrädde
Marängsmet:
3 st äggvitor
1.5 dl socker
1 st mandelspån påse
Ugn: 275°
Det här behövs för ca 8 port:
Gör så här
1
Tina bären. Lägg dem sedan i en mixer eller matberedare och kör till ett mos tillsammans med punschen.
2
Vispa äggulor och socker riktigt ljust och pösigt. Vispa grädden till skum.
3
Rör ner bärmoset i äggsmeten. Rör om. Tillsätt grädden och rör till en jämn och slät smet.
4
Häll bärmoset i en suffléform. Ställ den i frysen minst 4 timmar.
5
Ta fram sufflén ca 25 minuter innan den ska serveras.
6
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa ytterligare en stund.
7
Bred marängsmeten över sufflén och forma den som en hög hatt. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen några minuter tills ytan har fått lite färg.