Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl buljong eller mjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Fyllning:

100 g ost
1 st lök medelstor

Tomatsås:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
2 msk matolja
1 st burk krossade tomater
2.5 msk tomatpuré
2 dl buljong (tärning)
1 tsk oregano

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll vätskan över. Låt stå och dra ca 10 minuter.

2
Tillsätt ägg, salt, peppar, oregano och färs. Arbeta till en jämn smet.

3
Bred ut färssmeten på ett smörgåspapper till ca 20×30 cm. Skiva osten i tunna skivor. Skala och hacka löken. Klipp persiljan.

4
Fördela ost, persilja och lök på färsen. Rulla ihop den och lägg den i en smord ca 1 1/2 liters bakform utan pappret. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.

5
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i oljan. Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och låt den puttra på svag värme ca 10 minuter. Smaka av. Stjälp upp färsen och skär den i skivor. Bjud färsen tillsammans med sås och kokt pasta.