Du behöver
- griskött skinka eller bog
- 3 dl buljong (tärning)
- 1.5 msk soja
- 1 krm svartpeppar
- 3 st kryddnejlikor
- 0.5 tsk ingefära
- 1 st purjolök skivad stor
- vitkål ca 200 g strimlad
- 2 tsk potatismjöl + 2 msk kallt vatten
- 1 tsk salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tärna köttet. Koka upp buljongen med soja och kryddor. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme i ca 8 minuter.
2
Lägg i purjolök och vitkål och koka i ytterligare ca 5 minuter. Red av grytan med potatismjöl utrört i vatten. Låt sedan grytan endast koka upp.
3
Servera grytan med ris och en grönsallad.
Servera gärna februarigrytan med soja till. Du kan ändra grytans karaktär genom att blanda i hinnfria apelsinklyftor strax innan den ska ätas.