Du behöver

  • griskött skinka eller bog
  • 3 dl buljong (tärning)
  • 1.5 msk soja
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 st kryddnejlikor
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 st purjolök skivad stor
  • vitkål ca 200 g strimlad
  • 2 tsk potatismjöl + 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tärna köttet. Koka upp buljongen med soja och kryddor. Lägg i köttet och koka under lock på svag värme i ca 8 minuter.

2
Lägg i purjolök och vitkål och koka i ytterligare ca 5 minuter. Red av grytan med potatismjöl utrört i vatten. Låt sedan grytan endast koka upp.

3
Servera grytan med ris och en grönsallad.


Kommentar:
Servera gärna februarigrytan med soja till. Du kan ändra grytans karaktär genom att blanda i hinnfria apelsinklyftor strax innan den ska ätas.