Du behöver
- 400 g falukorv
- 100 g rotselleri
- 1 st gul lök
- 1 dl vatten
- 125 g grönmögelost
- 2 dl crème fraîche
- salt och peppar
Tillbehör:
pasta kokt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och riv sellerin. Skala och finhacka löken. Fräs det i lite margarin ca 3 minuter på svag värme.
2
Tillsätt vattnet och låt det koka in.
3
Mosa osten och rör ner den i grytan. Tillsätt creme fraiche. Låt det småputtra ca 67 minuter. Rör då och då.
4
4. Drag skinnet av korven och strimla den. Lägg ner korven i grytan och låt allt småputtra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
5
5. Strö lite rosépeppar och klippt persilja strax före serveringen. Bjud nykokt pasta till.