Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 100 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 1 dl vatten
  • 125 g grönmögelost
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar

Tillbehör:

pasta kokt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och riv sellerin. Skala och finhacka löken. Fräs det i lite margarin ca 3 minuter på svag värme.

2
Tillsätt vattnet och låt det koka in.

3
Mosa osten och rör ner den i grytan. Tillsätt creme fraiche. Låt det småputtra ca 6­7 minuter. Rör då och då.

4
4. Drag skinnet av korven och strimla den. Lägg ner korven i grytan och låt allt småputtra någon minut. Smaka av med salt och peppar.

5
5. Strö lite rosépeppar och klippt persilja strax före serveringen. Bjud nykokt pasta till.