Fläskpannkaka

Fläskpannkaka är lätt att laga och en riktig favoriträtt för många. Får du något över kan du lägga lagom stora bitar i frysen.

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1/2-1 tsk salt
  • 300 g fläsk rimmat

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4­6 port:

Gör så här

1
Skär fläsket i små tärningar.

2
Bryn fläsket med lite fett i en stekpanna.

3
Bred ut fläsket och stekfettet i en långpanna, ca 30×40 cm.

4
Vispa samman mjölet och lika mycket mjölk (3 dl) till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.

5
Häll smeten i långpannan och grädda ca 25-30 minuter. Skär pannkakan i bitar.

6
Servera fläskpannkakan med lingon, rårivna morötter eller vitkålssallad med lingon.

Scroll to Top