Du behöver
- 1 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
Fyllning:
0.5 l glass gräddglass eller vaniljglass
Hallonsås:
1 pkt hallon
3 msk strösocker
Garnering:
florsocker
citronskal
citronmeliss
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Rör samman mjöl och salt i en skål. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet.
2
Vispa ner mjölk och grädde. Vispa till en slät smet. Låt smeten vila en stund.
3
Hetta upp en crepe-panna eller liten stekpanna. Smörj med lite matfett. Häll i lite smet och grädda tills pannkakorna har blivit gyllene och frasiga på båda sidorna. Fortsätt att grädda tills smeten är slut.
4
Koka hallonen med sockret några minuter. Passera såsen, eventuellt i trådsil.
5
Lägg en klick glass på ena halvan av pannkakan. Vik ihop till en paket. Lägg pannkakorna med skarven nedåt.
6
Strö över lite florsocker och garnera med citronskal och citronmeliss. Bjud såsen till crepesen.
En god regel är att spara på mjölet men inte på äggen om du vill ha tunna pannkakor som smälter i munnen. Rör i äggsmeten då och då under gräddningen så att inte mjölet sjunker till botten.