Frasiga crepes med glass och hallonsås

En ljuvligt god dessert som uppskattas av både små och stora läckergommar.

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Fyllning:

0.5 l glass gräddglass eller vaniljglass

Hallonsås:

1 pkt hallon
3 msk strösocker

Garnering:

florsocker
citronskal
citronmeliss

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman mjöl och salt i en skål. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet.

2
Vispa ner mjölk och grädde. Vispa till en slät smet. Låt smeten vila en stund.

3
Hetta upp en crepe-panna eller liten stekpanna. Smörj med lite matfett. Häll i lite smet och grädda tills pannkakorna har blivit gyllene och frasiga på båda sidorna. Fortsätt att grädda tills smeten är slut.

4
Koka hallonen med sockret några minuter. Passera såsen, eventuellt i trådsil.

5
Lägg en klick glass på ena halvan av pannkakan. Vik ihop till en paket. Lägg pannkakorna med skarven nedåt.

6
Strö över lite florsocker och garnera med citronskal och citronmeliss. Bjud såsen till crepesen.


Kommentar:
En god regel är att spara på mjölet men inte på äggen om du vill ha tunna pannkakor som smälter i munnen. Rör i äggsmeten då och då under gräddningen så att inte mjölet sjunker till botten.

Scroll to Top