Fruktsavarin

Du behöver Kaka: 2 st ägg 2 dl socker 50 g smält smör eller margarin 1.25 dl mjölk 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver Ugn:...

Du behöver

Kaka:

2 st ägg
2 dl socker
50 g smält smör eller margarin
1.25 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver

Ugn: 175 °

Indränkning:

fruktspad

Lag:

2 dl socker + 4 dl vatten

Garnering:

2 st äpplen
2 st päron
2 st plommon
Vispad grädde

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner fett och mjölk samt till sist mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad kransform. Grädda ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.

2
Skala och kärna ur äpplen och päron. Blanda lagen i en kastrull och förväll äppel- och päronhalvorna medan kakan gräddas. Plommon behöver inte förvällas.

3
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Lägg tillbaka kakan i formen och stick med en provnål i den. Häll på lite fruktspad och låt kakan stå och dra.

4
Stjälp upp kakan på ett runt fat och garnera med frukt och grädde.

Scroll to Top