Fryst lingonkrans

En riktigt ljuvlig och frisk dessert får avsluta den goda middagen.

Du behöver

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 msk gin (kan uteslutas)
  • 1 msk florsocker siktat
  • 1 dl lingon eller rårörd sylt
  • 125 g maränger

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa grädden halvhård. Blanda ner gin, socker och lingonen.

2
Bryn sönder marängerna och blanda ner dem i grädden.

3
Häll smeten i en kransform, ca 1 1/2 liter. Täck med folie och frys in i minst 4­5 timmar.

4
Stjälp upp kransen och ställ den i kylen ca 30 minuter innan den ska ätas. Garnera med lingon och lingonris.


Kommentar:
Vill du dryga ut desserten så att den räcker till flera kan du fylla hålet i kransen med vispad grädde. Ännu mer lättlagad blir desserten om du blandar lingon och maränger med 1 liter halvsmält vaniljglass och sedan fryser den.

Scroll to Top