Du behöver
- 4 st paprikor i olika färger
- 300 g blandfärs
- 1 st morot
- 1 st gul lök
- 3 msk chilisås
- 2 krm kryddblandning mexikansk
- salt
- 10 st oliver
- 3 dl kokt ris
- riven ost
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela paprikorna och kärna ur dem. Lägg dem i en smord och eldfast form.
2
Skala och riv moroten. Skala och finhacka löken. Fräs lök och morot i lite matfett så att det blir mjukt och glansigt.
3
Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig och låt den få lite färg.
4
Tillsätt chilisås, salt, mexikansk kryddblandning och skivade oliver. Smaka av.
5
Rör i det kokta riset. Fördela färsen i en paprikaskålarna. Strö lite riven ost över och till sist mandelspån.
6
Gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter.