Du behöver

  • 4 st paprikor i olika färger
  • 300 g blandfärs
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 3 msk chilisås
  • 2 krm kryddblandning mexikansk
  • salt
  • 10 st oliver
  • 3 dl kokt ris
  • riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela paprikorna och kärna ur dem. Lägg dem i en smord och eldfast form.

2
Skala och riv moroten. Skala och finhacka löken. Fräs lök och morot i lite matfett så att det blir mjukt och glansigt.

3
Tillsätt färsen och bryn den jämnt smulig och låt den få lite färg.

4
Tillsätt chilisås, salt, mexikansk kryddblandning och skivade oliver. Smaka av.

5
Rör i det kokta riset. Fördela färsen i en paprikaskålarna. Strö lite riven ost över och till sist mandelspån.

6
Gratinera mitt i ugnen ca 15­-20 minuter.