Glace au four med färska bär

Den här desserten väcker alltid beundran, men är alls inte så svår att göra som det verkar. Däremot är den mycket god! När det är säsong kan vi göra glassen extra festlig med färska bär.

Du behöver

  • 5 st sockerkaksskivor
  • 250 g jordgubbar eller andra bär
  • 6 dl glass

Marängtäcke:

4 st äggvitor
200 g socker
1.5 tsk vaniljsocker

Garnering:

mandelspån

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg sockerkaksskivorna på ett ugnssäkert fat. Täck med skivade jordgubbar eller andra bär.

2
Skär den otinade glassen i skivor och lägg på jordgubbarna.

3
Vispa vitorna till hårt skum.

4
Vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker i äggviteskummet. Bred marängen över glassen så att den täcker helt. Strö på mandelspån.

5
Grädda mitt i ugnen tills marängen har fått fin färg, ca 5 minuter. Garnera med lite citronmeliss och servera genast.


Kommentar:
För att kunna vispa vitorna till maräng, måste visp och skål vara absolut rena och torra. Det går också lättare att vispa vitorna om de är kalla. Andra bär som är goda i desserten är hallon, vinbär och förvällda krusbär. Man kan också göra glace au four helt utan bär.

Scroll to Top