Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl vatten
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk dragon smulad
  • 1 dl ost riven stark

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn köttet i skivor. Salta, peppra och tag upp det.

2
Rör ner senap i en kastrull. Späd med vatten, grädde.Smula i buljongtärningen. Krydda med dragon och soja. Koka upp och blanda i creme fraiche. Pressa i vitlöksklyftan. Smaka av om såsen behöver kryddas mer.

3
Lägg filén i en smord ugnsäker form och häll över såsen. Strö på ost och gratinera 15 minuter i 225-250 grader. Servera med t ex klyftpotatis, sallad och ett gott vitlöksbröd.