Du behöver
- 600 g fläskfilé
- smör
- salt och peppar
- 2 msk fransk senap
- 1 dl vatten
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk soja
- 1 tsk dragon smulad
- 1 dl ost riven stark
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn köttet i skivor. Salta, peppra och tag upp det.
2
Rör ner senap i en kastrull. Späd med vatten, grädde.Smula i buljongtärningen. Krydda med dragon och soja. Koka upp och blanda i creme fraiche. Pressa i vitlöksklyftan. Smaka av om såsen behöver kryddas mer.
3
Lägg filén i en smord ugnsäker form och häll över såsen. Strö på ost och gratinera 15 minuter i 225-250 grader. Servera med t ex klyftpotatis, sallad och ett gott vitlöksbröd.