Du behöver
- 2 msk smör eller margarin
- 0.5 tsk curry
- 0.5 st paprika strimlad röd
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vin vitt torrt
- 0.5 tsk salt
- 1 msk chilisås
- 3 msk majonnäs
- 1 msk vermouth torr
- 1.5 dl kokt ris
- 6 st räkor hg som skalas
Ugn: 250°
Det här behövs för 5-6 port:
Gör så här
1
Fräs curry och paprika i matfett, strö över mjöl och späd med grädde och vin. Sjud i ca 5 minuter.
2
Tillsätt salt, chilisås, majonnäs och vermouth. Blanda till sist i riset och räkorna.
3
Fördela stuvningen i smorda snäckor eller andra formar. Strö över riven ost.
4
Gratinera i ca 10 minuter och servera.