Gratinerad räksnäcka

En läcker liten förrätt som görs helt klar i förväg och gratineras i sista minuten.

Du behöver

  • 2 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 st paprika strimlad röd
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vin vitt torrt
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk chilisås
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk vermouth torr
  • 1.5 dl kokt ris
  • 6 st räkor hg som skalas

Ugn: 250°

Det här behövs för 5-­6 port:

Gör så här

1
Fräs curry och paprika i matfett, strö över mjöl och späd med grädde och vin. Sjud i ca 5 minuter.

2
Tillsätt salt, chilisås, majonnäs och vermouth. Blanda till sist i riset och räkorna.

3
Fördela stuvningen i smorda snäckor eller andra formar. Strö över riven ost.

4
Gratinera i ca 10 minuter och servera.

Scroll to Top