Du behöver
- 1 kg lammkött med ben
- 1.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk kanel
- 1 st burk krossade tomater
- 1 dl buljong
- 1 st squash
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1.5 tsk vetemjöl
- 1 st citron
- oliver ca 15 svarta
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bena ur köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta tillsammans med benen. Salta och peppra.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.
3
Tillsätt tomatpuré, oregano, timjan, rosmarin, kanel, krossade tomater och buljong. Låt grytan puttra under lock ca 30–40 minuter.
4
Skär squashen i mindre bitar. Rör ut yoghurten med mjöl. Rör ner yoghurten i grytan och rör om. Rör ner squashen och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.