Grekisk lammgryta

Lär dig laga en riktigt god lammgryta med smak från det soliga Grekland, där timjan, oregano och rosmarin är lika självklara ingredienser som citron, tomater och oliver.

Du behöver

  • 1 kg lammkött med ben
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl buljong
  • 1 st squash
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1.5 tsk vetemjöl
  • 1 st citron
  • oliver ca 15 svarta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bena ur köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta tillsammans med benen. Salta och peppra.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.

3
Tillsätt tomatpuré, oregano, timjan, rosmarin, kanel, krossade tomater och buljong. Låt grytan puttra under lock ca 30–40 minuter.

4
Skär squashen i mindre bitar. Rör ut yoghurten med mjöl. Rör ner yoghurten i grytan och rör om. Rör ner squashen och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.

Scroll to Top