Du behöver
- potatis ca 6 medelstora kokta
- vatten salt
- 1 st ägg
- 1 msk smör eller margarin
- morötter kokta, stora
Sås:
200 g svamp hackad förvälld
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk svampspad +
1 dl grädde
0.5 tsk salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Mosa den kokta potatisen och tillsätt ägg och fett. Vispa moset pösigt.
2
Skär morötterna i smala stavar och sätt dem runt kanten på smorda muffinsformar. Lägg ärtor i botten och fyll på med moset.
3
Värm formarna i vattenbad ovanpå spisen eller i ugn. Stjälp upp och servera med svampsås.
4
Fräs svampen i matfett tills det “knäpper” i den. Strö över mjölet och späd med vätskan. Sjud såsen i minst 10 minuter.