Grönsakspastejer

Pastejerna är inte bara vackra att se på, de är jättegoda också.

Du behöver

  • potatis ca 6 medelstora kokta
  • vatten salt
  • 1 st ägg
  • 1 msk smör eller margarin
  • morötter kokta, stora

Sås:

200 g svamp hackad förvälld
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk svampspad +
1 dl grädde
0.5 tsk salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Mosa den kokta potatisen och tillsätt ägg och fett. Vispa moset pösigt.

2
Skär morötterna i smala stavar och sätt dem runt kanten på smorda muffinsformar. Lägg ärtor i botten och fyll på med moset.

3
Värm formarna i vattenbad ovanpå spisen eller i ugn. Stjälp upp och servera med svampsås.

4
Fräs svampen i matfett tills det “knäpper” i den. Strö över mjölet och späd med vätskan. Sjud såsen i minst 10 minuter.

Scroll to Top