Du behöver

  • 1 st kålrabbi ca 150 g
  • 1 st morot ca 150 g
  • 0.5 st kålrot ca 300 g
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 kg strömming eller 600 g strömmingsfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl persilja
  • 1.5 dl kaffegrädde
  • 0.5 dl tomatpuré

Garnering:

dill eller persilja

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala kålrabbi, morot och kålrot. Grovriv rotfrukterna.

2
Fräs rotfrukterna i lite matfett några minuter. Späd med vatten och smula ner fiskbuljongen. Låt allt puttra samman några minuter.

3
Bottna en eldfast form med fräset.

4
Rensa, filea och skölj strömmingarna. Låt dem rinna av. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan utåt. Salta lätt.

5
Klipp persiljan och fördela den över filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem på grönsaksfräset.

6
Klipp persiljan och fördela den över filéerna. Rulla ihop dem och lägg dem på grönsaksfräset.