Du behöver

  • 1 kg kassler nästan benfri

Fyllning:

1 st champinjonssoppa
100 g champinjoner färska
1 dl persilja finhackad

Pensling:

ägg uppvispat

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 6-8 port:

Gör så här

1
Tina smördegsplattorna ca 15 minuter i rumstemperatur.

2
Skär bort benen på kasslern. Skär den i skivor men låt skivorna hänga ihop nedtill.

3
Ansa och finhacka svampen. Klipp persiljan. Blanda samman svamp med champinjonkräm, persilja och pressad vitlök. Bred rikligt med fyllning mellan kasslerskivorna.

4
Kavla ut degplattorna ca 12 cm på längden. Lägg plattorna lite omlott och tryck till dem ordentligt. Täck kasslern med degplattan och vik den runtom som ett paket. Skär bort överflödig deg och använd den som garnering.

5
Lägg kasslern på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg. Grädda kasslern i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Bjud kokta grönsaker eller sallad till.