Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 2.5 msk smör eller margarin
  • 2.5 st purjolök
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 1/2-1 st pepparfrukt (chili)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär den putsade filén i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite av fettet, ca 3 minuter på var sida. Salta och peppra.

2
Skala och skiva purjolöken i sneda skivor och skiva vitlöken. Strimla den urkärnade pepparfrukten.

3
Fräs grönsakerna i resten av fettet i en traktörpanna eller wok några minuter. Tillsätt ingefära och smulad buljongtärning.

4
Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaka eventuellt av med lite salt. Servera med nudlar eller ris.