Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 2.5 msk smör eller margarin
- 2.5 st purjolök
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 1/2-1 st pepparfrukt (chili)
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk ingefära färsk riven
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 dl kokosmjölk
- 2 dl matlagningsyoghurt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär den putsade filén i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem i lite av fettet, ca 3 minuter på var sida. Salta och peppra.
2
Skala och skiva purjolöken i sneda skivor och skiva vitlöken. Strimla den urkärnade pepparfrukten.
3
Fräs grönsakerna i resten av fettet i en traktörpanna eller wok några minuter. Tillsätt ingefära och smulad buljongtärning.
4
Häll i kokosmjölk och matlagningsyoghurt. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. Smaka eventuellt av med lite salt. Servera med nudlar eller ris.