Du behöver
- 3 st gula lökar
- 11 st potatis
- 2 st paprikor gröna
- 2 msk smör eller margarin
- 2.5 tsk chilipulver
- 2.5 dl vatten
- 1 st tomater burk
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- persilja
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Hacka löken, skär den skalade potatisen i stora klyftor och skär den urkärnade paprikan i bitar.
2
Fräs löken mjuk i fett utan att den tar färg. Tillsätt chilipulver och 1/2 dl av vattnet. Rör om och låt vattnet koka in.
3
Lägg i potatis, paprika, tomaterna med spad, resten av vattnet och smulad buljongtärning. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10-15 minuter.
4
Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera, gärna med bröd och ost till.