Januarigryta med hetta

Du behöver 3 st gula lökar 11 st potatis 2 st paprikor gröna 2 msk smör eller margarin 2.5 tsk chilipulver 2.5 dl vatten 1...

Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • 11 st potatis
  • 2 st paprikor gröna
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2.5 tsk chilipulver
  • 2.5 dl vatten
  • 1 st tomater burk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • persilja

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Hacka löken, skär den skalade potatisen i stora klyftor och skär den urkärnade paprikan i bitar.

2
Fräs löken mjuk i fett utan att den tar färg. Tillsätt chilipulver och 1/2 dl av vattnet. Rör om och låt vattnet koka in.

3
Lägg i potatis, paprika, tomaterna med spad, resten av vattnet och smulad buljongtärning. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10-­15 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera, gärna med bröd och ost till.

Scroll to Top