Du behöver

  • 4 skiva innanlår ca 500 g
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Garnering:

sparrisknoppar
räkor eller kräftstjärtar

Nässeltimbaler:

250 g nässlor hackade förvällda
2 st ägg
0.5 dl majonnäs
1 dl kaffegrädde
0.5 dl riven ost
0.5 tsk salt

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Timbalerna: Vispa äggen lätt och blanda ner resten av ingredienserna. Häll smeten i smorda pastejformar.

2
Grädda timbalerna ca 30 minuter. Stjälp upp dem.
Stek köttet 3­4 minuter på var sida. Salta, peppra och lägg upp det på varmt fat.

3
Garnera med sparris, skaldjur och en klick bearnaisesås. Servera med nässeltimbalerna och råstekt potatis, tex klyftpotatis.