Du behöver
- 200 g smör
- 200 g mörk blockchoklad
- 4 st ägg
- 3 dl socker
- 2.5 dl vetemjöl
- 50 g valnötter
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk kanel
Garnering:
100 g blockchoklad
valnötskärnor ca 24
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka chokladen i mindre bitar. Hacka nötterna.
2
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör om så att det blandar sig. Låt det svalna.
3
Vispa samman ägg och socker.
4
Rör samman mjölet med nötter, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör ner det i äggsmeten.
5
Rör ner det avsvalnade chokladsmöret i smeten. Rör till en jämn smet.
6
Klä en liten långpanna, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, kakan ska vara lite lös inuti. Låt kakan kallna.
7
Smält blockchokladen till garneringen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Bred chokladen över kakan och sätt fast valnötterna.
8
Skär kakan i 24 lika stora bitar när chokladen har kallnat.
Tycker du inte om kanel så baka kakorna utan. Nötterna kan du byta ut mot sötmandel om du föredrar det. Kakorna går att frysa.