Kanelbrownies

Amerikanska chokladkakor som har smaksatts med kanel.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 st ägg
  • 3 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 50 g valnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel

Garnering:

100 g blockchoklad
valnötskärnor ca 24

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka chokladen i mindre bitar. Hacka nötterna.

2
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör om så att det blandar sig. Låt det svalna.

3
Vispa samman ägg och socker.

4
Rör samman mjölet med nötter, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör ner det i äggsmeten.

5
Rör ner det avsvalnade chokladsmöret i smeten. Rör till en jämn smet.

6
Klä en liten långpanna, ca 20×30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, kakan ska vara lite lös inuti. Låt kakan kallna.

7
Smält blockchokladen till garneringen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Bred chokladen över kakan och sätt fast valnötterna.

8
Skär kakan i 24 lika stora bitar när chokladen har kallnat.


Kommentar:
Tycker du inte om kanel så baka kakorna utan. Nötterna kan du byta ut mot sötmandel om du föredrar det. Kakorna går att frysa.

Scroll to Top