Klassiska kanapéer

Kanapéer är ett finare ord för mycket små smörgåsar med olika eleganta pålägg. Ljuvliga munsbitar att äta på stående fot till drinken eller som god entré till en festlig middag. Ordet kanapé kommer från franskans canapé och kan, förutom de här minismörgåsarna, också vara en smördegsbakelse, utbakad i form av ett storflikigt blad.

Du behöver

Påläggen räcker till ca 18 kanapéer av varje sort

2 skiva formbröd (den större modellen)
bordsmargarin

Pålägg 1:

0.5 dl kaviar
1 dl crème fraîche
2 msk lök finhackad gul
persilja

Pålägg 2:

5 st räkor hg som skalas
0.5 dl majonnäs
curry

Pålägg 3:

1 skiva köttpaté
syltlök

Pålägg 4:

gurkskiva
100 g leverpastej bakad
persilja

Pålägg 5:

100 g ädelost
ljus blockchoklad

Gör så här

1

Lägg de två formbrödsskivorna på varandra. Putsa bort kanterna och skär skivorna i 9 bitar så att du får totalt 18 små kvadrater. Smöra dem och välj det pålägg du vill ha.

2

Pålägg 1: Blanda kaviar, creme fraiche och lök. Klicka röran på bröden och garnera med persilja.

3

Pålägg 2: Skala räkorna och fördela dem på bröden. Klicka på majonnäs smaksatt med curry. Dofta gärna lite curry över också.

4

Pålägg 3: Dela patén i ca 18 bitar och lägg dem på bröden. Garnera med en syltlök.

5

Pålägg 4: Täck bröden med en gurkskiva och spritsa pastej på. Garnera med persilja.

6

Pålägg 5: Lägg ädelost på bröden och garnera med en halv vindruva.

7

Lägg upp kanapéerna på ett vackert fat och ställ dem kallt tills de ska ätas.


Kommentar:
Du kan antingen sätta tandpetare i kanapéerna eller servera dem med en liten gaffel och en assiett.

Scroll to Top