Du behöver
Påläggen räcker till ca 18 kanapéer av varje sort
2 skiva formbröd (den större modellen)
bordsmargarin
Pålägg 1:
0.5 dl kaviar
1 dl crème fraîche
2 msk lök finhackad gul
persilja
Pålägg 2:
5 st räkor hg som skalas
0.5 dl majonnäs
curry
Pålägg 3:
1 skiva köttpaté
syltlök
Pålägg 4:
gurkskiva
100 g leverpastej bakad
persilja
Pålägg 5:
100 g ädelost
ljus blockchoklad
Gör så här
Lägg de två formbrödsskivorna på varandra. Putsa bort kanterna och skär skivorna i 9 bitar så att du får totalt 18 små kvadrater. Smöra dem och välj det pålägg du vill ha.
Pålägg 1: Blanda kaviar, creme fraiche och lök. Klicka röran på bröden och garnera med persilja.
Pålägg 2: Skala räkorna och fördela dem på bröden. Klicka på majonnäs smaksatt med curry. Dofta gärna lite curry över också.
Pålägg 3: Dela patén i ca 18 bitar och lägg dem på bröden. Garnera med en syltlök.
Pålägg 4: Täck bröden med en gurkskiva och spritsa pastej på. Garnera med persilja.
Pålägg 5: Lägg ädelost på bröden och garnera med en halv vindruva.
Lägg upp kanapéerna på ett vackert fat och ställ dem kallt tills de ska ätas.
Du kan antingen sätta tandpetare i kanapéerna eller servera dem med en liten gaffel och en assiett.