Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 9 st potatis
  • 1 st squash
  • 1 st lök
  • 3 st tomater
  • 1 st grön paprika
  • saft av 1 citron
  • 3 dl buljong (tärning)
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • vitlöksklyfta eventuellt 1
  • ost eventuellt 1 dl riven

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva potatis och lök. Ansa och skiva squashen. Skiva tomaterna. Kärna ur och strimla paprikan.

2
Varva potatis, squash, lök, tomater och paprika i en smord eldfast form.

3
Blanda samman buljongen med pressad citronsaft, timjan, salt och eventuellt pressad vitlök. Häll det över blandningen i formen.

4
Täck formen med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen ca 40­45 minuter eller tills grönsakerna är nästan mjuka.

5
Skiva korven under tiden. Tag ut formen och lägg korvskivorna ovanpå. Strö eventuellt över riven ost. Grädda på nytt ca 15 minuter utan aluminiumfolie.