Kycklingklubba med sötsur sås och grönsaksfräs

Du behöver 4 st kycklingklubbor 2 msk smör smält eller margarin 1 tsk salt 2 krm peppar Ugn: 200° Sås: 5 msk rödvinsvinäger 3 msk...

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 2 msk smör smält eller
  • margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Ugn: 200°

Sås:

5 msk rödvinsvinäger
3 msk farinsocker
4 dl tomatjuice
0.5 msk potatismjöl
2 msk kinesisk soja
2 tsk ingefära mald
2 st pressade vitlöksklyftor

Grönsaksfräs:

1 st paprika strimlad grön
3 st morötter i tunna stavar
1 st salladskål i strimlor
1 msk smör eller margarin
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar grovmalen

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Pensla klubborna med smör blandat med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i ca 25 minuter.

2
Smält farinsocker med vinäger i en kastrull. Rör ut potatismjölet i tomatjuice. Rör ner den i blandningen. Koka upp under omrörning. Smaksätt med soja, ingefära och vitlök.

3
Fräs paprika och morötter i smör i en gryta under omrörning. Tillsätt salladskålen och rör om kraftigt någon minut. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera kycklingklubborna med såsen, grönsaksfräset och ris.

Scroll to Top