Lammfärskebab med kikärtsröra

I Jugoslavien kallas den här färsrätten för cevapcici och är egentligen avlånga köttbullar som träs på spett och grillas eller steks i ugnen.

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk paprikapulver
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st chili finhackad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 12 st träspett blötlagda i vatten

Ugn: 250°

Kikärtsröra:

1 st burk kikärter ca 400 g
250 g kesella Gourmet
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda färsen med salt, paprika, vitlök, chili och grädde. Forma färsen på pinnarna.

2
Lägg spetten på smord plåt och stek överst i ugnen i ca 10 minuter.

3
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mosa dem lätt. Blanda dem med övriga ingredienser.

4
Servera spetten med kikärtsröran och bakad potatis.


Kommentar:
Du kan också laga spetten med vanlig nötfärs.

Scroll to Top