Du behöver
- 600 g lammfärs
- 1.5 tsk salt
- 1.5 tsk paprikapulver
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 1 st chili finhackad
- 1 dl matlagningsgrädde
- 12 st träspett blötlagda i vatten
Ugn: 250°
Kikärtsröra:
1 st burk kikärter ca 400 g
250 g kesella Gourmet
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda färsen med salt, paprika, vitlök, chili och grädde. Forma färsen på pinnarna.
2
Lägg spetten på smord plåt och stek överst i ugnen i ca 10 minuter.
3
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mosa dem lätt. Blanda dem med övriga ingredienser.
4
Servera spetten med kikärtsröran och bakad potatis.
Du kan också laga spetten med vanlig nötfärs.