Laxtårta II

Med lax i fyllningen och både räkor och lax som garnering blir det här en riktig festtårta.

Du behöver

  • 9 skiva formbröd längdskuret vitt

Fyllning:

1 dl grädde lätt vispad
2 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
1 st kaviar
1 st lök liten finhackad gul
150 g lax rökt i små tärningar

Garnering:

1 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
lax ca 10 tunna skivor rökt
250 g skalade räkor
tomatklyfta
gurkskiva
limeskivor
dill sallad

Det här behövs för ca 8-10 port:

Gör så här

1
Blanda samman den lättvispade grädden med majonnäs och creme fraiche. Rör ner kaviar, lök och lax.

2
Lägg 3 brödskivor som botten och bred hälften av fyllningen över dem.

3
Täck med tre nya brödskivor på andra ledden. Bred över den resterande fyllningen. Täck med tre nya brödskivor på samma håll som de första.

4
Rör samman creme fraiche och majonnäs. Bred det över och runtom hela tårtan. Tryck fast fina salladsblad runt kanten. Garnera som på bilden.

Scroll to Top