Du behöver

  • 900 g fläskfilé
  • 2 st kabanosskorv
  • 1.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk mjöl
  • 1 st syltlök (195 g)
  • 1 st oliver (225 g)
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl ättiksgurka hackad
  • 5 dl grädde

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Putsa filén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. Skär korven i skivor och bryn utan fett. Ta sedan upp korven och lägg den åt sidan.

2
Bryn köttet, strö över salt, peppar och mejram. Dofta över mjöl och rör om. Tillsätt syltlöken (spar spadet), oliverna som delats på mitten, den hackade gurkan samt paprika som strimlats. Slå över grädden, rör om, koka upp och lägg i korven. Sjud i 10 minuter.

3
Smaka av och krydda med lite syltlöksspad. Servera med ris eller pressad potatis samt sallad.