Du behöver
- 1 st purjolök finstrimlad
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 1.5 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 12 dl vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- 1.5 dl vispgrädde
- 3 st tomater färska skalade
- 1 tsk tomatpuré
- fiskfilé ca 400 g
Tillbehör:
aioli
räkor
ägg hårdkokta skivade
Det här behövs för ca 4-6 port:
Gör så här
1
Fräs purjolök och vitlök i smör några minuter. Strö över vetemjöl och rör om.
2
Späd med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka soppan ca 8 minuter.
3
Tillsätt grädde, finhackade tomater, tomatpuré och fiskfiléerna skurna i bitar. Sjud ca 3–5 minuter.
4
Servera soppan med de olika tillbehören och ett gott bröd.
Aioli är majonnäs, som är smaksatt med pressad vitlök.