Marias fisksoppa

Du behöver 1 st purjolök finstrimlad 2 st vitlöksklyftor skivade 1.5 msk smör 3 msk vetemjöl 12 dl vatten 2 st fiskbuljongtärning 1.5 dl vispgrädde...

Du behöver

  • 1 st purjolök finstrimlad
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1.5 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 12 dl vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 st tomater färska skalade
  • 1 tsk tomatpuré
  • fiskfilé ca 400 g

Tillbehör:

aioli
räkor
ägg hårdkokta skivade

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Fräs purjolök och vitlök i smör några minuter. Strö över vetemjöl och rör om.

2
Späd med vatten och smula i buljongtärningarna. Koka soppan ca 8 minuter.

3
Tillsätt grädde, finhackade tomater, tomatpuré och fiskfiléerna skurna i bitar. Sjud ca 3–5 minuter.

4
Servera soppan med de olika tillbehören och ett gott bröd.


Kommentar:
Aioli är majonnäs, som är smaksatt med pressad vitlök.

Scroll to Top