Du behöver

  • älg, ren, rådjur, hjort ca 500g vilt
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3.5 dl buljong (tärning)
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 13 st lökar små gula
  • 3 st morötter medelstora
  • 2 st palsternackor
  • 1 pkt ärter 250 g

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar och bryn det i fett, lite i taget. Lägg över det i en gryta. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om.

2
Häll på buljong och lägg i lagerblad och timjan. Sjud på svag värme under lock tills köttet börjar bli mjukt, ca 45 minuter.

3
Skala lök, morötter och palsternackor. Skär morötter och palsternackor i bitar. Fräs upp dem i lite fett och lägg dem sedan i grytan. Koka i ytterligare ca 15-20 minuter.

4
Smaka av, ev med lite mer salt och peppar. Servera med kokt potatis och en sallad.


Kommentar:
Grytan går utmärkt att laga i större sats och frysa.Hälften av buljongen kan bytas ut mot rödvin om du vill ha en ännu mustigare smak.