Du behöver
- älg, ren, rådjur, hjort ca 500g vilt
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3.5 dl buljong (tärning)
- 1 st lagerblad
- 1 tsk timjan
- 13 st lökar små gula
- 3 st morötter medelstora
- 2 st palsternackor
- 1 pkt ärter 250 g
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar och bryn det i fett, lite i taget. Lägg över det i en gryta. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om.
2
Häll på buljong och lägg i lagerblad och timjan. Sjud på svag värme under lock tills köttet börjar bli mjukt, ca 45 minuter.
3
Skala lök, morötter och palsternackor. Skär morötter och palsternackor i bitar. Fräs upp dem i lite fett och lägg dem sedan i grytan. Koka i ytterligare ca 15-20 minuter.
4
Smaka av, ev med lite mer salt och peppar. Servera med kokt potatis och en sallad.
Grytan går utmärkt att laga i större sats och frysa.Hälften av buljongen kan bytas ut mot rödvin om du vill ha en ännu mustigare smak.