Du behöver
- 4 st makaroner port kokta
- 2 st gula lökar
- 250 g fläsk rimmat
- 1 st burk krossade tomater
- oregano
Sås:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4.5 dl mjölk
salt och peppar
riven ost
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka lökarna. Tärna fläsket. Fräs lök och fläsk i lite matfett en stund.
2
Blanda samman makaronerna med löken/fläsket. Lägg det i en smord eldfast form. Fördela krossade tomater ovanpå. Strö över lite oregano.
3
Smält matfettet till såsen. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
4
Häll såsen över tomaterna. Strö över rikligt med riven ost.
5
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått fin färg.