Du behöver

  • 4 st makaroner port kokta
  • 2 st gula lökar
  • 250 g fläsk rimmat
  • 1 st burk krossade tomater
  • oregano

Sås:

2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4.5 dl mjölk
salt och peppar
riven ost

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lökarna. Tärna fläsket. Fräs lök och fläsk i lite matfett en stund.

2
Blanda samman makaronerna med löken/fläsket. Lägg det i en smord eldfast form. Fördela krossade tomater ovanpå. Strö över lite oregano.

3
Smält matfettet till såsen. Tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölk och låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

4
Häll såsen över tomaterna. Strö över rikligt med riven ost.

5
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått fin färg.