Du behöver
- 400 g torskfilé
- 1.5 tsk salt
- 2 msk potatismjöl
- 3 dl mjölk
Till formen:
margarin
ströbröd
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Kör fiskköttet med saltet i matberedaren eller mixern till en slät smet.
2
Blanda mjölk och potatismjöl till en redning, som bör ha samma temperatur som fisken.
3
Häll ner redningen genom matarröret när maskinen går. Kör till en jämn smet.
4
Bred ut smeten i en väl smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Täck med folie och koka i ugnen i ca 60 minuter. Servera med en sallad, sås och kokt pressad potatis.
5
En god sås till fiskfärsen gör du så här: Smält 2 msk matfett. Rör i 2 msk vetemjöl och späd med 2 dl fiskbuljong (tärning) och 1 dl mjölk eller grädde. Sjud i ca 5 minuter och smaka av med lite salt. Smaksätt med 2 msk citron och finhackad dill. Vid festliga tillfällen kan såsen smaksättas med räkor eller musslor.
Färsen blir lite större, om du tillsätter 3 ägg och minskar potatismjölet till 1 msk.