Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 dl mjölk

Till formen:

margarin
ströbröd

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Kör fiskköttet med saltet i matberedaren eller mixern till en slät smet.

2
Blanda mjölk och potatismjöl till en redning, som bör ha samma temperatur som fisken.

3
Häll ner redningen genom matarröret när maskinen går. Kör till en jämn smet.

4
Bred ut smeten i en väl smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Täck med folie och koka i ugnen i ca 60 minuter. Servera med en sallad, sås och kokt pressad potatis.

5
En god sås till fiskfärsen gör du så här: Smält 2 msk matfett. Rör i 2 msk vetemjöl och späd med 2 dl fiskbuljong (tärning) och 1 dl mjölk eller grädde. Sjud i ca 5 minuter och smaka av med lite salt. Smaksätt med 2 msk citron och finhackad dill. Vid festliga tillfällen kan såsen smaksättas med räkor eller musslor.


Kommentar:
Färsen blir lite större, om du tillsätter 3 ägg och minskar potatismjölet till 1 msk.