Nötfromage

Bra bjuddessert som kan stå klar i kylen och vänta på gästerna.

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 0.75 dl strösocker
  • 75 g hasselnötter
  • 50 g daim
  • 0.5 dl sherry söt
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 st äggvitor
  • 5 st gelatinblad

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter.

2
Hacka nötter och choklad. Vispa grädden till skum.

3
Vispa äggulor och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner nötter och choklad i äggsmeten.

4
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en liten kastrull tillsammans med sherry. Låt bladen smälta på svag värme. Rör ner det i äggsmeten.

5
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem försiktigt i smeten.

6
Häll smeten i en vattensköljd form som rymmer ca 1 1/2 liter. Ställ fromagen kallt att stelna i minst 4 timmar.

7
Stjälp upp och bjud frukt eller bär till.

Scroll to Top