Du behöver
- 4 st äggulor
- 0.75 dl strösocker
- 75 g hasselnötter
- 50 g daim
- 0.5 dl sherry söt
- 2 dl vispgrädde
- 4 st äggvitor
- 5 st gelatinblad
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter.
2
Hacka nötter och choklad. Vispa grädden till skum.
3
Vispa äggulor och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner nötter och choklad i äggsmeten.
4
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en liten kastrull tillsammans med sherry. Låt bladen smälta på svag värme. Rör ner det i äggsmeten.
5
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem försiktigt i smeten.
6
Häll smeten i en vattensköljd form som rymmer ca 1 1/2 liter. Ställ fromagen kallt att stelna i minst 4 timmar.
7
Stjälp upp och bjud frukt eller bär till.