Omelett från Baskien

Baskisk omelett är både god att äta och vacker att se på.

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 4 msk vatten
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 st lök skivad gul
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk olja smör eller margarin
  • 1 st paprika strimlad grön
  • 2 st tomater skalade urkärnade och strimlade
  • persilja eller libbsticka

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Vispa samman ägg, vatten och salt med en gaffel.

2
Fräs lök och vitlök i fett i en omelett- eller stekpanna tills allt är mjukt. Blanda då ner paprika och tomater.

3
Häll äggsmeten över grönsakerna och låt smeten bli krämig. Rör försiktigt hela tiden. Strö över kryddgrönt och bjud omeletten direkt ur pannan med ett gott vitt bröd till.

4
Vänd smörgåsarna och stek brödsidan. Äter du smörgåsen varm, så servera den gärna med ett stekt ägg.

Scroll to Top