Du behöver
- 4 st ägg
- 4 msk vatten
- 1/2-1 tsk salt
- 1 st lök skivad gul
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2 msk olja smör eller margarin
- 1 st paprika strimlad grön
- 2 st tomater skalade urkärnade och strimlade
- persilja eller libbsticka
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Vispa samman ägg, vatten och salt med en gaffel.
2
Fräs lök och vitlök i fett i en omelett- eller stekpanna tills allt är mjukt. Blanda då ner paprika och tomater.
3
Häll äggsmeten över grönsakerna och låt smeten bli krämig. Rör försiktigt hela tiden. Strö över kryddgrönt och bjud omeletten direkt ur pannan med ett gott vitt bröd till.
4
Vänd smörgåsarna och stek brödsidan. Äter du smörgåsen varm, så servera den gärna med ett stekt ägg.