Ostpaj med tomater

Ostpaj med tomater varierar du med ädelost, brieost eller hårdost. Vilken sorts ost man väljer, beror på smak och tillgång. Alla varianter är lika goda! Ostpajen passar bra som dessert efter t ex en soppmiddag.

Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

200 g ädelost alternativt brieost eller lagrad hårdost
3 st ägg
2 dl grädde
persilja hackad färsk
8 st cocktailtomater
salt
peppar

Ugn: 180°

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Hacka smöret i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.

2
Kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda ca 10 minuter.

3
Skär osten i småbitar och lägg i pajskalet. Strö över persiljan och lägg i tomaterna skurna i halvor.

4
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Slå äggstanningen över osten. Grädda i ca 40 minuter. Servera pajen varm eller avsvalnad.

Scroll to Top