Paprikasoppa

Den här soppan är tänkt som huvudrätt för 4 personer. Men spar receptet, för soppan är också utsökt som inledning till en finare middag. Då räcker den till 6 personer. Den är utmärkt när du ska laga en hel meny. Soppan kan nämligen göras helt klar i förväg och t o m frysas.

Du behöver

  • 4 st paprikor stora röda
  • 1 st purjolök medelstor
  • 3.5 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l grönsaksbuljong eller hönsbuljong
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Garnering:

något grönt

Det här behövs:

Gör så här

1
Tärna de ansade paprikorna, skiva purjolöken. Fräs grönsakerna i fett en stund. Rör ner mjölet.

2
Häll i buljongen och koka under lock ca 15 minuter.

3
Passera soppan eller kör den i matberedare eller mixer. Koka upp den på nytt, tillsätt grädde och smaka av med lite salt och peppar.

4
Strö i något grönt, t ex purjolöksringar och servera soppan, gärna med en klick creme fraiche eller en ostkrustad.

5
Ostkrustader; Till ca 6 stora färdigköpta krustader blandas 1 dl riven ost, 75 g Blå Castello, 1 stort ägg och 1/2 dl keso. Fördela fyllningen i krustaderna och grädda dem ca 10 minuter i 200° varm ugn.

Scroll to Top