Du behöver
- 4 st paprikor stora röda
- 1 st purjolök medelstor
- 3.5 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 1 l grönsaksbuljong eller hönsbuljong
- 1.5 dl vispgrädde
- salt och peppar
Garnering:
något grönt
Det här behövs:
Gör så här
1
Tärna de ansade paprikorna, skiva purjolöken. Fräs grönsakerna i fett en stund. Rör ner mjölet.
2
Häll i buljongen och koka under lock ca 15 minuter.
3
Passera soppan eller kör den i matberedare eller mixer. Koka upp den på nytt, tillsätt grädde och smaka av med lite salt och peppar.
4
Strö i något grönt, t ex purjolöksringar och servera soppan, gärna med en klick creme fraiche eller en ostkrustad.
5
Ostkrustader; Till ca 6 stora färdigköpta krustader blandas 1 dl riven ost, 75 g Blå Castello, 1 stort ägg och 1/2 dl keso. Fördela fyllningen i krustaderna och grädda dem ca 10 minuter i 200° varm ugn.