Parfait med jordgubbar och maränger

Sommarens bästa dessert!

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 2.5 dl jordgubbar skurna i mindre bitar
  • apelsin rivet skal av 1
  • 12.5 st maränger små

Tillbehör:

jordgubbar
maränger
myntablad

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa samman äggulor, vatten och socker i en kastrull (ej aluminium). Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills det blir en tjock kräm. Tag kastrullen från värmen och låt krämen bli kall. Vispa då och då i krämen.

2
Dela jordgubbarna i mindre bitar. Grovkrossa marängerna och riv apelsinskalet. Rör ner allt i äggsmeten.

3
Vispa grädden tjock och rör den i smeten. Täck med lock eller folie och ställ skålen i frysen minst 3-5 timmar.

4
Tag fram parfaiten minst 20 minuter innan den ska serveras. Garnera med jordgubbar, maränger och myntablad.


Kommentar:
Parfaiten kan också frysas i en större form och sedan stjälpas upp och garneras.

Scroll to Top