Du behöver
- 4 st äggulor
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 4 dl vispgrädde
- 2.5 dl jordgubbar skurna i mindre bitar
- apelsin rivet skal av 1
- 12.5 st maränger små
Tillbehör:
jordgubbar
maränger
myntablad
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Vispa samman äggulor, vatten och socker i en kastrull (ej aluminium). Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills det blir en tjock kräm. Tag kastrullen från värmen och låt krämen bli kall. Vispa då och då i krämen.
2
Dela jordgubbarna i mindre bitar. Grovkrossa marängerna och riv apelsinskalet. Rör ner allt i äggsmeten.
3
Vispa grädden tjock och rör den i smeten. Täck med lock eller folie och ställ skålen i frysen minst 3-5 timmar.
4
Tag fram parfaiten minst 20 minuter innan den ska serveras. Garnera med jordgubbar, maränger och myntablad.
Parfaiten kan också frysas i en större form och sedan stjälpas upp och garneras.