Päronäppelkaka med chokladgrädde

Päron och äpplen smakar alldeles utmärkt tillsammans, inte minst i denna ljuvliga dessertkaka. Smaken på grädden som serveras till väljer du själv - punsch, kanel eller citron... Vi valde mintchoklad.

Du behöver

  • 2 st päron
  • 2 st äpplen
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 g pinjekärnor
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 bitar mintchoklad t ex After Eight
  • punsch kanel, citron efter smak

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med creme fraiche. Rör till en jämn smet.

2
Skala, kärna ur och skär ca 1 cm tjocka klyftor från varje frukt. Lägg klyftorna i smord eldfast form.

3
Bred smeten över frukten. Strö på pinjekärnorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.

4
Vispa grädden. Hacka chokladen. Rör ner den eller någon av de andra smaktillsatserna. Bjud kakan ljummen tillsammans med den smaksatta grädden. Garnera eventuellt kakan med lite citronmeliss eller myntablad.

Scroll to Top