Du behöver
- 2 st päron
- 2 st äpplen
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 30 g pinjekärnor
- 2 dl vispgrädde
- 5 bitar mintchoklad t ex After Eight
- punsch kanel, citron efter smak
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med creme fraiche. Rör till en jämn smet.
2
Skala, kärna ur och skär ca 1 cm tjocka klyftor från varje frukt. Lägg klyftorna i smord eldfast form.
3
Bred smeten över frukten. Strö på pinjekärnorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.
4
Vispa grädden. Hacka chokladen. Rör ner den eller någon av de andra smaktillsatserna. Bjud kakan ljummen tillsammans med den smaksatta grädden. Garnera eventuellt kakan med lite citronmeliss eller myntablad.