Paté Olé

En jättegod paté som smakar lika bra varm som kall.

Du behöver

  • potatis ca 1 kg
  • 3 st ägg
  • 1 dl riven ost
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 st persilja dill, gräslök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • vitlöksklyftor ev 1-2

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Smörj en avlång 2-liters form. Klä botten med smörgåspapper och smörj det.

2
Skala potatisen och skiva den mycket tunt.

3
Vispa samman äggen i en stor skål och tillsätt riven ost och grädde.

4
Klipp persilja, dill och gräslök fint. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med salt, kryddor och eventuellt pressad vitlök.

5
Lägg ner potatisskivorna i skålen. Ta upp skivorna och lägg dem i formen. Varje skiva måste vara täckt med äggsmet. Packa skivorna hårt.

6
Häll över den resterande äggsmeten. Sätt formen i en långpanna med vatten och grädda ca 90 minuter. (Täck formen med aluminiumfolie om ytan blir för mörk.)

7
Låt patén vila i sin form ca 15 minuter innan den stjälps upp. Bjud patén varm eller kall med en blandad sallad.

Scroll to Top