Pepparrotslax på toast (av Harriet i Hägersten)

Du behöver 200 g lax rökt i tunna skivor 125 g färskost med pepparrotssmak dill ca 2 msk hackad 4 st brödskivor rostade vita grönsallad...

Du behöver

  • 200 g lax rökt i tunna skivor
  • 125 g färskost med pepparrotssmak
  • dill ca 2 msk hackad
  • 4 st brödskivor rostade vita
  • grönsallad
  • 13.5 st cocktailtomater

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ut laxskivorna lite omlott till ett avlångt sjok på ett stycke plastfilm.

2
Blanda osten med dill och bred över laxen. Rulla ihop det hela från ena kortsidan. Låt rullen ligga i frysen någon timme. Skär laxrullen i centimetertjocka skivor.

3
Tag med ett glas eller runt mått ut rundlar av brödskivorna och lägg upp på tallrikar. Fördela laxskivorna på brödet. Lägg strimlad sallad och tomater runt om.

Scroll to Top